SULČIŲ SPAUDYKLŲ PAIEŠKA

Spaudžiamų sulčių maišymas

 Sultis galima ir labai naudinga maišyti!  

Vaisių ir daržovių deriniai gaminami norint turėti kuo didesnę naudą organizmui. Vaisių sultyse daugiau cukraus, o daržovių sultys turi daugiau mineralinių medžiagų, todėl jos gerai papildo vienos kitas. Tokių mišinių variantų gali būti šimtai. Galima maišyti įvairių vaisių ir daržovių sultis. Visas sumaišytas sultis galima gerti šviežias, tačiau tik kelios mišinių rūšys yra tinkamos pasterizavimui. Didžiausią maišytų sulčių dalį būtinai turi sudaryti obuolių arba kriaušių sultys.

Mes išbandėme:

 


  1. Obuolių sultis (100%); (pasterizuojame)
  2. Obuolių (60%), kriaušių (40%) sultis; (pasterizuojame)
  3. Obuolių (80%), morkų (20%) sultis;
  4. Obuolių (70%), moliūgų (30%) sultis; (pasterizuojame)
  5. Obuolių (90%), burokų (5%), morkų (5%) sultis;
  6. Obuolių (95%), aronijų (5%) sultis;
  7. Obuolių (90%), šaltalankių (10%) sultis;
  8. Obuolių (80%), vynuogių (20%) sultis; (pasterizuojame)
  9. Obuolių (90%), apelsinų (10%) sultis; (pasterizuojame)
  10. Obuolių (90%), aviečių (10%) sultis. (pasterizuojame)
Patarimai:

Burokėlių sultys bet kuriame sulčių mišinyje neturi sudaryti daugiau kaip trečdalio visų sulčių.

Didžiausią maišytų sulčių dalį skirtų pasterizavimui, būtinai turi sudaryti obuolių sultys.

Sulčių negalima ruošti iš suvytusių, apipuvusių daržovių ir vaisių.

 

Šaltinis: www.sultysgreitai.lt

 Obuolių sulčių privalumai